- 1 Wrijf de ossenhaas in met olijfolie en bestrooi het vlees met paprikapoeder, zout en peper.
- 2 Meng de tomaten met de rucola en bladsla. Schep het citroensap en 2 eetlepels olijfolie extra vergine erdoor.
- 3 Giet heet water en daarna koud water over de taugé in een vergiet. Laat uitlekken. Meng de ingrediënten voor de dressing met de rest van de olijfolie extra vergine.
- 4 Verhit een grill- of koekenpan op een hoge stand. Schroei hierin het vlees dicht en bak het in 2-3 minuten bruin en rosé, afhankelijk van de dikte.
- 5 Verdeel de salade over borden. Leg de ossenhaaspuntjes erop, verdeel de taugé erover en besprenkel met de dressing.
bereidingstip
Breid de salade uit met gebakken paddenstoelen.. Neem voor de dressing in plaats van sojasaus teriyaki- of oestersaus, sesamzaad en een kleine rode peper.