4 personen
uitdagend
25 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
home recepten Sabayon met gegrilde aardbeien

Sabayon met gegrilde aardbeien

ingrediënten


25 min
4 personen
4 muntblaadjes

dit product is niet beschikbaar

4 kandijkoekjes

dit product is niet beschikbaar

4 kandijkoekjes

dit product is niet beschikbaar

4 amandelkoekjes

dit product is niet beschikbaar

theelepel vanille-essence

dit product is niet beschikbaar

75 milliliter mousserende witte wijn

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels suiker

dit product is niet beschikbaar

4 eidooiers

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olijfolie

dit product is niet beschikbaar

400 gram aardbeien

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

barbecue

4 spiesen

  • 1 Bestrijk de aardbeien met de olijfolie, rijg ze aan spiesen en gril aan alle kanten een paar seconden op de barbecue. Houd apart.
  • 2 Klop de eidooiers los met de suiker, wijn en vanille. Klop vervolgens au bain-marie op een lage tot middelhoge stand tot de sabayon luchtig en dik is. Blijf kloppen tot de sabayon in 10-15 minuten circa vier keer in omvang verdubbeld is en er geen dunne vloeistof meer in de kom zit. Let goed op dat de eidooiers niet te heet worden en gaan schiften.
  • 3 Verdeel de aardbeien over 4 glazen of schaaltjes en giet de sabayon erover. Verkruimel de koekjes erboven, garneer met munt en serveer direct.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 280 kcal
vet 13 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 31 gram
eiwit 5 gram