4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Rundvlees gestoofd in bier

Rundvlees gestoofd in bier

ingrediënten


30 min
4 personen
1 fles donker bier

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels bloem

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel balsamicoazijn

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel bruine basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gedroogde tijm

dit product is niet beschikbaar

2 laurierblaadjes

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel mosterd

dit product is niet beschikbaar

70 gram tomatenpuree

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar

750 gram runderstooflappen

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de olie in een pan met een dikke bodem. Braad de blokjes vlees met niet teveel tegelijk rondom bruin en schep ze uit de pan.
  • 2 Laat de ui in het braadvet fruiten tot ze begint te kleuren.
  • 3 Voeg de knoflook toe en laat kort meebakken. Voeg de tomatenpuree toe en laat kort meebakken.
  • 4 Voeg de mosterd, de laurier, de tijm, de suiker en de azijn toe. Roer er de bloem door. Blus af met het bier en schep het vlees terug in de pan. Het vlees moet net onder staan; voeg zonodig een extra scheutje bier of water toe.
  • 5 Bestrooi met wat zout en peper en laat met het deksel op de pan op het laagste pitje circa 2 1/2 uur stoven. Of zet de pan in een op 150°C voorverwarmde oven. Proef of er nog zout en/of peper bij moet.
  • 6 Lekker met gekookte aardappelen, frieten, aardappelpuree, rijst of pasta en groenten naar keuze, bij voorbeeld sperzieboontjes of spruitjes.

bereidingstip

Dit gerecht kan uitstekend de dag tevoren worden gemaakt en voor het serveren worden opgewarmd.

wijnadvies

Een glas bier is dorstlessend en toepasselijk. Een glas rode Merlot biedt de passende verfijning (16-18°C).


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 465 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 17 gram
eiwit 40 gram