- 1 Verhit de olie in een pan met een dikke bodem. Braad de blokjes vlees met niet teveel tegelijk rondom bruin en schep ze uit de pan.
- 2 Laat de ui in het braadvet fruiten tot ze begint te kleuren.
- 3 Voeg de knoflook toe en laat kort meebakken. Voeg de tomatenpuree toe en laat kort meebakken.
- 4 Voeg de mosterd, de laurier, de tijm, de suiker en de azijn toe. Roer er de bloem door. Blus af met het bier en schep het vlees terug in de pan. Het vlees moet net onder staan; voeg zonodig een extra scheutje bier of water toe.
- 5 Bestrooi met wat zout en peper en laat met het deksel op de pan op het laagste pitje circa 2 1/2 uur stoven. Of zet de pan in een op 150°C voorverwarmde oven. Proef of er nog zout en/of peper bij moet.
- 6 Lekker met gekookte aardappelen, frieten, aardappelpuree, rijst of pasta en groenten naar keuze, bij voorbeeld sperzieboontjes of spruitjes.
bereidingstip
Dit gerecht kan uitstekend de dag tevoren worden gemaakt en voor het serveren worden opgewarmd.
wijnadvies
Een glas bier is dorstlessend en toepasselijk. Een glas rode Merlot biedt de passende verfijning (16-18°C).