4 personen
gemiddeld
150 min.
bijgerecht
home recepten Runderstoof met bier

Runderstoof met bier

ingrediënten


150 min
4 personen
2 eetlepels appelstroop

dit product is niet beschikbaar

3 plakken ontbijtkoeken

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel grove mosterd

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar

2 flesjes donker bier

dit product is niet beschikbaar

100 gram boter

dit product is niet beschikbaar

3 laurierblaadjes

dit product is niet beschikbaar

3 kruidnagels

dit product is niet beschikbaar

300 milliliter azijn

dit product is niet beschikbaar

750 gram runderriblappen

benodigdheden

keukenpapier

  • 1 Neem het vlees uit de marinade en dep droog met keukenpapier. Verhit de helft van de boter in een braadpan en bak hierin het vlees in enkele minuten rondom bruin.
  • 2 Giet het bier erover en voeg de laurierblaadjes met kruidnagels toe. Verhit de rest van de boter en bak hierin de uien lichtbruin.
  • 3 Voeg de gebakken uien met de mosterd toe aan het vlees. Laat afgedekt circa 2 uur stoven op een lage stand.
  • 4 Verwijder de laurierblaadjes en kruidnagels. Schep als het vlees zacht is de ontbijtkoek erdoor om de saus te binden.
  • 5 Roer goed tot een gladde saus ontstaat. Schep de appelstroop erdoor en breng op smaak met zout en peper. Lekker met friet en appelcompote.

bereidingstip

Vervang in dit gerecht de riblappen door sukadelappen en laat ze heel.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 660 kcal
vet 39 gram
verzadigd vet 39 gram
koolhydraten 27 gram
eiwit 40 gram