- 1 Verwarm de olie in een hoge koekenpan. Spoel wat water over de auberginerepen en droog ze goed in een keukendoek. Frituur de aubergine in porties goudgeel en laat uitlekken op keukenpapier. Houd eventueel warm in de oven.
- 2 Giet de meeste olie weg en bak de paddenstoelen in dezelfde pan met de knoflook op hoge stand om en om bruin. Bestrooi ze met zout en peper.
- 3 Klop de ingrediënten voor de dressing door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
- 4 Verdeel de rucola en uiringen over 4 grote borden en giet de dressing erover. Verdeel hierop de warme aubergine en paddenstoelen en bestrooi met de kaas. Serveer direct.
bereidingstip
Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.