4 personen
gemiddeld
15 min.
voorgerecht
home recepten Rucolasalade met aubergine en gebakken paddenstoelen

Rucolasalade met aubergine en gebakken paddenstoelen

ingrediënten


15 min
4 personen
2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels walnootolie

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel grove mosterd

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel balsamicoazijn

dit product is niet beschikbaar

50 gram oude kaas

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

75 gram rucola

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

250 gram gemengde paddenstoelen

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter arachideolie

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

1 kleine aubergine

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de olie in een hoge koekenpan. Spoel wat water over de auberginerepen en droog ze goed in een keukendoek. Frituur de aubergine in porties goudgeel en laat uitlekken op keukenpapier. Houd eventueel warm in de oven.
  • 2 Giet de meeste olie weg en bak de paddenstoelen in dezelfde pan met de knoflook op hoge stand om en om bruin. Bestrooi ze met zout en peper.
  • 3 Klop de ingrediënten voor de dressing door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Verdeel de rucola en uiringen over 4 grote borden en giet de dressing erover. Verdeel hierop de warme aubergine en paddenstoelen en bestrooi met de kaas. Serveer direct.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 255 kcal
vet 22 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 6 gram
eiwit 6 gram
Terugroepactie | Campina echte slagroom 250gr