4 personen
bijgerecht
home recepten rucolasalade

rucolasalade

ingrediënten


4 personen
1 snufje zout
1 snufje chilivlokken
1 theelepel agavesiroop
4 eetlepels witte kaasblokjes (Apetina)
10 gram verse basilicum
50 gram pijnboompitten
3 eetlepels olijfolie
75 gram rucola
1 halve citroen
1 halve komkommer
1 venkel

  • 1 Snijd de venkel en komkommer in zo dun mogelijke schijfjes.
  • 2 Maak een dressing van het citroensap, de olijfolie, agavesiroop en een snufje zout.
  • 3 Doe de schijfjes in een kom en hussel er de dressing door. Zet de kom ongeveer 15 minuten in de koelkast.
  • 4 Rooster de pijnboompitten alvast kort in de koekenpan.
  • 5 Hak de blaadjes basilicum fijn.
  • 6 Schik de rucola op een grote schaal, leg de gemarineerde venkel en komkommer erop, en schenk de dressing erover.
  • 7 Verdeel de pijnboompitten, basilicum en feta over de salade.
  • 8 Maak het af met een snuf chilivlokken.