4 personen
eenvoudig
10 min.
bijgerecht
home recepten Rucola-parmezaansalade met peer

Rucola-parmezaansalade met peer

ingrediënten


10 min
4 personen
1 theelepel witte wijnazijn

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels mayonaise

dit product is niet beschikbaar

50 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

1 sjalot

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels kappertjes

dit product is niet beschikbaar

1 handpeer

dit product is niet beschikbaar

85 gram rucola

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verdeel de rucola over een schaal. Verdeel de peer, kappertjes en sjalot erover.
  • 2 Rasp 2 el Parmezaanse kaas. Snijd of schaaf de rest van de kaas in flinters.
  • 3 Meng de mayonaise met de azijn en geraspte kaas. Verdun de dressing met 1-2 el water en breng op smaak met peper.
  • 4 Besprenkel de salade met de dressing en bestrooi met de flinters Parmezaanse kaas.

bereidingstip

Deze salade is ook een heerlijke topping voor een basispizza met tomaat en mozzarella.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 127 kcal
vet 9 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 5 gram
eiwit 6 gram