6 personen
eenvoudig
30 min.
nagerecht, nagerecht/kazen
home recepten Royale kaasplank met uienmarmelade

Royale kaasplank met uienmarmelade

ingrediënten


30 min
6 personen
1 eetlepel bruine basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

50 milliliter rodewijnazijn
250 milliliter rode wijn

dit product is niet beschikbaar

75 gram rozijnen

dit product is niet beschikbaar

150 gram rode druiven

dit product is niet beschikbaar

2 rode uien

dit product is niet beschikbaar

1 stokbrood

dit product is niet beschikbaar

300 gram druiven

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel honing

dit product is niet beschikbaar

eetlepel tijm

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

75 gram walnoten

dit product is niet beschikbaar

1 camembert

dit product is niet beschikbaar

150 gram gruyère
150 gram port salut

dit product is niet beschikbaar

150 gram roquefort
150 gram brie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Laat alle kaas op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 200ºC. Rooster de walnoten in een droge, hete koekenpan.
  • 2 Verwijder de papieren verpakking van de camembert en leg de kaas terug in het spanen doosje. Snijd inkepingen in de bovenkant van de kaas en duw de knoflook en tijm hierin. Besprenkel met de honing en zet de camembert in het doosje 10-15 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is.
  • 3 Verdeel alle kaassoorten over een kaasplank. Zet de camembert en de marmelade erbij en garneer met de walnoten en druiven. Serveer met stokbrood.

bereidingstip

Kies kazen die qua smaak oplopen van mild naar pittig en presenteer en eet ze ook in deze volgorde.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.

wijnadvies

Bij een kaasplank verdient elke kaas een eigen wijn, maar Sensas Chardonnay is een aanrader voor witliefhebbers. Ga je voor rood? Schenk dan Bordeaux Supérieur Château David.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 945 kcal
vet 50 gram
verzadigd vet 28 gram
koolhydraten 60 gram
eiwit 39 gram
Terugroepactie | Campina echte slagroom 250gr