10 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Rosbiefsalade met mosterddressing

Rosbiefsalade met mosterddressing

ingrediënten


25 min
10 personen
tabasco
2 eetlepels mosterd

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels mayonaise

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels kappertjes

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels citroensap

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

250 gram cherry-/kerstomaatjes

dit product is niet beschikbaar

500 gram artisjokharten

dit product is niet beschikbaar

2 rode uien

dit product is niet beschikbaar

5 augurken

dit product is niet beschikbaar

500 gram rosbief (vleeswaren)

dit product is niet beschikbaar

80 gram ijsbergsla

dit product is niet beschikbaar

1 stronk witlof

dit product is niet beschikbaar

200 gram radicchio
200 gram veldsla

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels pijnboompitten

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge koekenpan. Gebruik je witlof: haal de blaadjes voorzichtig los van de stronk.
  • 2 Leg de plakjes rosbief op een bedje sla. Verdeel de augurken, de ui, artisjok en tomaatjes over de rosbief en breng op smaak met peper en zout. Strooi de pijnboompitten over de salade.
  • 3 Meng de ingrediënten voor de dressing. Presenteer de dressing bij de salade of giet hem eroverheen.

bereidingstip

Maak er een vegetarische salade van door rosbief te vervangen door reepjes roombrie, camembert en gorgonzola.

wijnadvies

Een Muscadet sur lie of frisse wijnen van de Sauvignon Blanc, als Entre-Deux-Mers, Bergerac of Zuid-Afrikaanse Sauvignon Blanc (9-11ºC).


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 270 kcal
vet 19 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 7 gram
eiwit 17 gram
Terugroepactie | Campina echte slagroom 250gr