eenvoudig
30 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje
home recepten Rosbiefroosjes met gekaramelliseerde ui

Rosbiefroosjes met gekaramelliseerde ui

ingrediënten


30 min
2 theelepels geraspte mierikswortel

dit product is niet beschikbaar

8 plakjes rosbief

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel balsamicoazijn

dit product is niet beschikbaar

2 grote rode uien

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels boter

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de boter in een koekenpan en fruit hierin de rode uien met een snuf zout circa 5 minuten.
  • 2 Voeg de azijn toe en bak circa 20 minuten op een lage stand tot de uien zacht en donker zijn. Schep regelmatig om.
  • 3 Schep de gekaramelliseerde ui in een kommetje en laat circa 30 minuten afkoelen.
  • 4 Vouw de plakjes rosbief als een roosje en leg de roosjes op een amuselepel of klein bordje.
  • 5 Schep wat gekaramelliseerde ui in het midden en maak af met een schepje mierikswortel.

bereidingstip

Gekaramelliseerde ui die over is smaakt ook heerlijk op een broodje kaas.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 60 kcal
vet 4 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 2 gram
eiwit 4 gram