- 1 Smelt boter in een soeppan. Voeg de olie toe. Fruit hierin de uiringen zacht en glazig.
- 2 Voeg de stukken rode paprika en knoflook toe en bak alles, steeds roerend, gedurende 8 minuten.
- 3 Giet vervolgens de bouillon in de pan en breng aan de kook. Doe het deksel op de pan en laat de groenten op een vrij laag vuur circa 15 minuten zachtjes koken.
- 4 Pureer de soep met behulp van een staafmixer of andere keukenmachine. Roer het paprikapoeder door de soep en breng op smaak met zout.
- 5 Schep de soep in diepe borden of kommen. Verdeel de groene paprikastukjes over de soep.
bereidingstip
Neem voor een vegetarische variant op deze soep groente- of kruidenbouillon in plaats van kippenbouillon.. Deze soep kan ook gemaakt worden met ontvelde rode paprika's. Leg de paprika's ongeveer 10 minuten in een hete oven. Doe ze vervolgens in een afgesloten plastic zak of kom. Laat ze 10 minuten staan. Trek de velletjes van de paprika. Snijd ze open en verwijder zaadlijsten en zaad. Voeg de paprika's toe aan de bouillon en volg bovenstaand recept.
wijnadvies
Soep en wijn zijn niet de beste tafelpartners: soep is al vochtig van zichzelf. Wilt u toch een glas wijn serveren, kies dan voor frisse witte wijnen van de druif Sauvignon Blanc uit de Nieuwe Wereld of een ongecompliceerde, maar frisse Italiaanse Pinot Bianco of Soave (9-11ÞC).