- 1 Kook de eieren 8 minuten. Laat ze schrikken in koud stromend water, pel ze en halveer ze in de lengte.
- 2 Kook de spinazie in een beetje water 3-4 minuten totdat de groente slinkt (of ontdooi de diepvriesspinazie). Pureer de spinazie met de staafmixer.
- 3 Verhit de olie en fruit hierin de uisnippers, knoflook en majoraan op laag vuur, zodat de uisnippers glazig worden. Strooi de bloem erover en roer om.
- 4 Voeg 1 dl bouillon toe en breng het geheel al roerend aan de kook. Voeg de rest van de bouillon toe en kook de soep zachtjes 5 minuten door.
- 5 Roer de spinaziepuree erbij en breng de soep aan de kook. Voeg eventueel nog wat water toe als de soep te dik is.
- 6 Laat de roomkaas in de soep smelten.
- 7 Verdeel de soep over 4 diepe borden en leg in elk bord 3 halve eieren. Serveer direct.
bereidingstip
Geef er broodsoldaatjes bij: ontkorst sneetjes witbrood, snijd ze in 2 cm brede repen en bak ze in een koekenpan in wat (kruiden)boter goudbruin en knapperig.. Let op: de zuivel in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan zuivel met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.
wijnadvies
Elke goede witte Italiaanse wijn zal zich hier prima thuis voelen.