4 personen
eenvoudig
15 min.
hoofdgerecht
home recepten Romige pastaschotel met ham

Romige pastaschotel met ham

ingrediënten


15 min
4 personen
100 gram oude kaas

dit product is niet beschikbaar

250 gram diepvriesdoperwten

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter kookroom

dit product is niet beschikbaar

200 gram rauwe hammen

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel gedroogde italiaanse kruiden

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel boter

dit product is niet beschikbaar

300 gram pastaschelpjes

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Kook de pasta beetgaar. Giet af en spoel onder koud water. Laat goed uitlekken. Verwarm de oven voor op 200°C.
  • 2 Verhit de boter en fruit hierin de ui circa 5 minuten.
  • 3 Voeg de kruiden en ham toe en bak nog 1 minuut mee.
  • 4 Giet de room erbij en breng aan de kook. Breng op smaak met zout en peper. Klop het ei los met zout en peper.
  • 5 Meng de pasta, bevroren doperwten, het ei, de roomsaus en de helft van de kaas door elkaar in een kom en schep in de ovenschaal.
  • 6 Bestrooi met de rest van de kaas en bak in het midden van de oven in circa 25 minuten goudbruin.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 640 kcal
vet 27 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 62 gram
eiwit 34 gram