- 1 Hak de gemengde paddenstoelen grof.
- 2 Verhit 2 eetlepels van de paddenstoelenolie en bak hierin de paddenstoelen, sjalot en knoflook circa 10 minuten op middelhoge stand.
- 3 Giet de bouillon erbij en laat de soep circa 15 minuten zachtjes koken.
- 4 Voeg de crème fraîche toe en pureer met een staafmixer.
- 5 Serveer de soep in kleine kommetjes of glazen. Bestrooi met de kaas en druppel wat paddenstoelenolie in de soep.
bereidingstip
Gebruik voor de olie eventueel 150 gram verse paddenstoelen in plaats van gedroogde en pureer de olie voor gebruik.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.
wijnadvies
Licht rood, zoals Bourgogne Pinot Noir. Of kies voor wit met Arthur Metz Pinot Blanc.