4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Romige paddenstoelensoep met knoflookbrood

Romige paddenstoelensoep met knoflookbrood

ingrediënten


30 min
4 personen
125 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

1 stokbrood

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel peterselie

dit product is niet beschikbaar

1 handje peterselie

dit product is niet beschikbaar

125 gram gezouten boter

dit product is niet beschikbaar

1 liter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

1 liter paddenstoelenbouillon

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel azijn

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel appelazijn

dit product is niet beschikbaar

250 gram gemengde paddenstoelen

dit product is niet beschikbaar

250 gram champignons

dit product is niet beschikbaar

3 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

300 gram aardappels

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

aluminiumfolie

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • 2 Verhit de olie in een soeppan en bak hierin de aardappels, 2 teentjes knoflook, de champignons, de helft van de paddenstoelen en azijn circa 3 minuten op een hoge stand. Voeg de bouillon toe en laat de soep circa 20 minuten pruttelen op een lage stand.
  • 3 Meng intussen de boter met de rest van de knoflook en de peterselie. Snijd inkepingen in de bovenkant van het stokbrood en vul deze met knoflookboter (houd 1 eetlepel van de boter apart). Leg het brood op aluminiumfolie en bak circa 5 minuten in de oven tot de boter is gesmolten.
  • 4 Verhit intussen de overige knoflookboter en bak hierin de rest van de paddenstoelen 2-3 minuten.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 635 kcal
vet 44 gram
verzadigd vet 25 gram
koolhydraten 49 gram
eiwit 10 gram
Terugroepactie | SPAR klp Ardenner Pate