4 personen
gemiddeld
20 min.
voorgerecht
home recepten Romige Italiaanse aardappel-knoflooksoep

Romige Italiaanse aardappel-knoflooksoep

ingrediënten


20 min
4 personen
100 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

100 gram mascarpone

dit product is niet beschikbaar

1 liter groentebouillon van tablet

dit product is niet beschikbaar

500 gram kruimige aardappels

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel gedroogde majoraan

dit product is niet beschikbaar

4 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 middelgrote zoete ui
3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de olijfolie in een soeppan en fruit de ui, knoflook en majoraan op lage stand in 5 à 8 minuten glazig maar niet bruin.
  • 2 Voeg de aardappelblokjes en bouillon toe en laat aan de kook komen. Kook de aardappel in circa 10 minuten gaar.
  • 3 Voeg de mascarpone toe en pureer de soep met een staafmixer.
  • 4 Breng de soep verder op smaak met zout en peper en serveer met Parmezaanse kaas.
  • 5 Lekker met pizzabroodjes met spek.

bereidingstip

Je kunt de mascarpone vervangen door (kook)room.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 405 kcal
vet 27 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 24 gram
eiwit 15 gram