eenvoudig
15 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje
home recepten Romige guacamole

Romige guacamole

ingrediënten


15 min
limoen

dit product is niet beschikbaar

1 tomaat

dit product is niet beschikbaar

bosje koriander

dit product is niet beschikbaar

rode ui

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

2 avocado's

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Roer de avocadoblokjes kort door de crème fraîche. Voeg de ui, koriander, tomaat en limoensap toe en roer voorzichtig door.
  • 2 Lekker als dip bij tortillachips of nacho’s.

bereidingstip

Van het vruchtvlees van een rijpe avocado kun je heel goed een romige guacamole maken. Snijd in blokjes voor een wat grovere structuur of prak helemaal fijn met een vork. . Bereid guacamole niet te lang van tevoren: onder invloed van zuurstof wordt avocadovruchtvlees snel bruin. Je kunt dit vertragen door wat zuurs, zoals limoen- of citroensap, toe te voegen of de guacamole goed af te dekken met vershoudfolie. Een ander ‘trucje’ is om de pit van de avocado tijdens het bewaren in de guacamole stoppen. Zo blijft de dip iets langer lekker fris van kleur.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram