- 1 Verwarm de ovengrill. Snijd met een eiersnijder de eieren in plakjes en halveer deze.
- 2 Meng de crème fraîche met de mayonaise, de mosterd, de melk, zout, peper en de helft van de bosui.
- 3 Schep het ei er luchtig door. Kruis de tomaten aan de onderkant in.
- 4 Zet ze op een bakplaat, bestrijk ze met olijfolie en strooi er tijm, zout en peper over. Leg de plakken ham erbij.
- 5 Rooster de tomaten en ham 4-5 minuten onder de hete grill. Keer de ham na 2 minuten even om.
- 6 Serveer de eiersalade, bestrooid met de rest van de bosui en tuinkers met de tomaten en de ham erbij.
bereidingstip
Serveer de eiersalade in eierdopjes of in een geroosterd broodbakje. Bak daarvoor uitgerolde broodsneetjes in een ingevet ovenvast kommetje, taartvormpje of muffinvorm 8-10 minuten in een oven van 220°C.