4 personen
gemiddeld
40 min.
hoofdgerecht
home recepten Rollade met groenten en pistachenootjes

Rollade met groenten en pistachenootjes

ingrediënten


40 min
4 personen
50 gram pistachenoten

dit product is niet beschikbaar

250 gram witlof

dit product is niet beschikbaar

250 gram champignons

dit product is niet beschikbaar

500 gram spruitjes

dit product is niet beschikbaar

6 jeneverbessen

dit product is niet beschikbaar

1 laurierblaadje

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel grove mosterd

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter vleesbouillon

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

1 runderrollade

benodigdheden

aluminiumfolie

  • 1 Bestrooi de rollade met zout en peper. Verhit 25 gram boter in een braadpan en braad de rollade rondom aan.
  • 2 Giet de bouillon in de pan. Voeg mosterd, laurierblad en jeneverbessen toe. Temper de hittebron en braad de rollade in circa 25 minuten niet helemaal gaar.
  • 3 Laat de rollade afgedekt met aluminiumfolie rusten voor u hem in plakken snijdt.
  • 4 Kook ondertussen de spruiten beetgaar. Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de champignons snel lichtbruin.
  • 5 Schep de champignons uit de pan en bak de witlof enkele minuten in het achter­gebleven braadvocht.
  • 6 Meng spruiten, champignons en lof. Bestrooi met pistachenootjes.
  • 7 Verdeel rollade en groenten over de borden. Giet het braadvocht in een kom en serveer apart.

wijnadvies

Bij het basisrecept is een mooie pinot noir uit de Bourgogne een feestelijke keuze. Serveert u mieriks­wortel-roomsaus bij het vlees? Dan kunt u beter voor een stevige cabernet sauvignon kiezen, bijvoorbeeld uit Californië.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 450 kcal
vet 21 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 10 gram
eiwit 51 gram