2 personen
eenvoudig
20 min.
lunch
home recepten Roggebroodsandwich met haring, biet en avocado

Roggebroodsandwich met haring, biet en avocado

ingrediënten


20 min
2 personen
6 sneeën licht roggebrood

dit product is niet beschikbaar

1 bakje tuinkers

dit product is niet beschikbaar

2 zoute haringen
2 eetlepels citroensap

dit product is niet beschikbaar

1 gekookte biet

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel verse bieslook

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel verse peterselie

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter yoghurt

dit product is niet beschikbaar

1 avocado

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Pureer of prak de avocado en meng deze door de yoghurt met de knoflook, de peterselie en peper.
  • 2 Besprenkel de biet met citroensap. Snijd de haring in brede repen.
  • 3 Verdeel de avocadocrème, de haring, de tuinkers en de biet over de sneetjes roggebrood.
  • 4 Stapel 3 sneetjes op elkaar tot een sandwich en snijd ze diagonaal door.

wijnadvies

Een 'pure' zoute haring is met San Lucar Manzanilla sherry echt een belevenis. Maar wordt de haring als 'ingrediënt' gebruikt, zoals in deze recepten, kies dan Muscadet sur Lie, de droge witte Huiswijn of Hoop Huis Chenin Blanc. Deze laatste is iets minder droog dan de andere twee.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 535 kcal
vet 27 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 42 gram
eiwit 25 gram