4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Roergebakken broccoli en bloemkool met garnalen

Roergebakken broccoli en bloemkool met garnalen

ingrediënten


30 min
4 personen
4 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

200 gram grote garnalen

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels ketjap manis

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter visbouillon van tablet
100 gram peultjes

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel sesamolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar

100 gram wortels

dit product is niet beschikbaar

300 gram bloemkolen

dit product is niet beschikbaar

300 gram broccoli

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

wok

  • 1 Schil de stelen van de broccoli en snijd een stukje van de onderkant af. Snijd dikke stelen enkele malen in de lengte door. Kook bloemkool, broccoli en worteltjes 4 minuten. Giet ze af en spoel er koud water over.
  • 2 Verhit de arachideolie en sesamolie in de wok. Bak broccoli, bloemkool en worteltjes enkele minuten.
  • 3 Voeg de knoflook en peultjes toe en roerbak de groenten 2 minuten.
  • 4 Giet de bouillon erbij en breng aan de kook. Laat de groenten nog 2 minuten zachtjes koken. Voeg de ketjap toe.
  • 5 Schep ten slotte de garnalen door dit gerecht. De garnalen worden alleen maar warm gemaakt. Laat ze niet mee koken, ze worden dan taai.
  • 6 Verdeel groenten en garnalen over de borden. Garneer met een bosuitje. Eet bij dit gerecht rijst.

wijnadvies

Drink bij dit gerecht een fruitrijke rode wijn, zoals een lichte Beaujolais of een rode Lambrusco uit Italië en schenk deze aan de koele kant (14-15ºC).


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 200 kcal
vet 9 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 14 gram
eiwit 13 gram