4 personen
gemiddeld
20 min.
lunch, brunch, ontbijt
home recepten Roerei met garnalen op spicy toast

Roerei met garnalen op spicy toast

ingrediënten


20 min
4 personen
3 eetlepels munt

dit product is niet beschikbaar

rode peper

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels kokosmelk

dit product is niet beschikbaar

10 eieren

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels kokosrasp

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels kokosschaafsel

dit product is niet beschikbaar

175 gram garnalen

dit product is niet beschikbaar

2 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

4 dikke sneeën witbrood

dit product is niet beschikbaar

4 sneeën zuurdesembroden

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel sambal oelek

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel sambal badjak
6 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de helft van de olie. Voeg de sambal toe en roerbak 1 minuut. Bak hierin de sneetjes brood 2-3 minuten aan beide kanten.
  • 2 Verhit de rest van de olie en bak hierin de sjalotten op middelhoge stand in circa 4 minuten lichtbruin. Voeg de garnalen toe en roerbak circa 5 minuten. Rooster de kokos in een droge, hete koekenpan.
  • 3 Klop de eieren los met de kokosmelk en rode peper. Giet het mengsel in de pan bij de garnalen. Blijf langzaam roeren met een spatel tot de gewenste garing.
  • 4 Leg de toast op een bord en schep het roerei erop. Garneer met de geroosterde kokos en munt.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 485 kcal
vet 32 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 18 gram
eiwit 30 gram