2 personen

Roerbakschotel van spruitjes, kipdijfilet en ananas

terug naar recept
home recepten Roerbakschotel van spruitjes, kipdijfilet en ananas

Roerbakschotel van spruitjes, kipdijfilet en ananas

ingrediënten


2 personen
1 snufje zout
1 snufje peper
300 gram voorgekookte krieltjes
4 eetlepels sweet chilli saus
1 halve ananas
1 scheutje zonnebloemolie
2 stuks kipdijfilets
400 gram spruitjes

  • 1 Snijd de onderkant van de spruitjes, verwijder eventuele minder mooie blaadjes en snijd doormidden.
  • 2 Snijd de schil van de ananas, snijd er de harde kern uit en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  • 3 Snijd de kipdijfilets in stukjes. Verwarm in een hapjespan een scheut zonnebloemolie en bak er de kipdijfilet in aan.
  • 4 Voeg de spruitjes toe en laat op een niet te hoog vuur smoren.
  • 5 Voeg de krieltjes toe, zet het vuur iets hoger en laat ongeveer 7 minuten zachtjes bakken.
  • 6 Voeg de ananas en de chillisaus toe, schep goed door en laat nog enkele minuten bakken op een laag pitje.
  • 7 Breng het geheel eventueel op smaak met zout en peper.