4 personen
gemiddeld
20 min.
bijgerecht
home recepten Rodewijnsaus

Rodewijnsaus

ingrediënten


20 min
4 personen
1 eetlepel bosvruchtenjam

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel cranberrysaus
20 gram boter

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter bruine jus

dit product is niet beschikbaar

40 gram maizena

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter rode wijn

dit product is niet beschikbaar

600 milliliter runderbouillon

dit product is niet beschikbaar

600 milliliter kippenbouillon

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Breng de bouillon aan de kook. Roer 50 ml rode wijn met de maizena glad en voeg de rest van de rode wijn toe. Voeg als de bouillon kookt al roerend het maizenamengsel toe. Kook zachtjes 2 minuten tot de saus bindt.
  • 2 Voeg de jus (of braadvocht van een bereide kip of kalkoen) toe en roer goed. Klop de blokjes boter erdoor. Roer de cranberrysaus of jam erdoor. Serveer de saus in een warme (saus)kom.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram