- 1 Breng de azijn met 50 gram basterdsuiker en 750 ml water aan de kook. Schep de koolreepjes in een kom en giet het hete water met de azijn en suiker erop.
- 2 Laat 3-4 minuten staan, giet af, laat uitlekken en afkoelen. Zet de kool afgedekt in de koelkast.
- 3 Verhit de boter met de rest van de suiker in een koekenpan en leg de perenpartjes er naast elkaar in. Stoof zachtjes 4-5 minuten.
- 4 Meng de ingrediënten voor de dressing en breng op smaak met zout en peper. Schep de dressing door de rodekool.
- 5 Verdeel de koolsalade over borden, leg de peer erop en verdeel de gorgonzola erover.
- 6 Rooster de noten in een droge, hete koekenpan en strooi ze over de salade.
bereidingstip
Vervang de pistachenoten in dit recept door blanke amandelen of hazelnoten. . Neem blokjes feta in plaats van gorgonzola. . Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.