4 personen
gemiddeld
20 min.
bijgerecht
home recepten Rodekoolsalade met frambozendressing, appel en chorizo

Rodekoolsalade met frambozendressing, appel en chorizo

ingrediënten


20 min
4 personen
bosje peterselie

dit product is niet beschikbaar

bosje basilicum

dit product is niet beschikbaar

100 gram granaatappelpitjes

dit product is niet beschikbaar

1 rode appel

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

150 gram chorizo

dit product is niet beschikbaar

25 gram hazelnoten

dit product is niet beschikbaar

25 gram blanke amandelen

dit product is niet beschikbaar

rodekool

dit product is niet beschikbaar

5 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels rodewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels frambozenazijn
50 gram frambozen

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenpapier

  • 1 Rooster de amandelen in een droge, hete koekenpan lichtbruin.
  • 2 Bak de chorizo in de rest van de olie knapperig en laat uitlekken op keukenpapier.
  • 3 Schep de uienringen, appel, chorizo en amandelen door de rodekool en bestrooi de salade met de granaatappelpitjes en basilicum.

bereidingstip

Gebruik 2 eetlepels olijfolie voor de dressing in dit recept en vul aan met 2 eetlepels walnotenolie.. Laat de chorizo weg voor een vegetarische salade.

wijnadvies

Een lekker fruitige rosé van Stoney Creek.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 370 kcal
vet 27 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 16 gram
eiwit 12 gram