4 personen
gemiddeld
35 min.
hoofdgerecht
home recepten Rodekool-pie met rozijnen en merguezworstjes

Rodekool-pie met rozijnen en merguezworstjes

ingrediënten


35 min
4 personen
1 ei

dit product is niet beschikbaar

10 plakjes diepvriesbladerdeeg

dit product is niet beschikbaar

bloem

dit product is niet beschikbaar

paneermeel
eetlepel rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

100 gram blanke rozijnen

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter warme melk

dit product is niet beschikbaar

6 merguezworstjes

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel arachideolie

dit product is niet beschikbaar

600 gram rodekolen

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram zoete aardappel

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

cakevorm

aluminiumfolie

  • 1 Kook de aardappels met de rodekool in circa 20 minuten gaar. Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • 2 Verhit de olie en bak hierin de worstjes 4-5 minuten.
  • 3 Giet de aardappels en kool af en stamp grof met de melk, rozijnen, rozemarijn en zout en peper.
  • 4 Bestuif de cakevorm licht met paneermeel of bloem en bekleed met het bladerdeeg. Duw de deegranden goed tegen elkaar en laat het deeg iets overhangen.
  • 5 Verdeel een laag stamppot over de deegbodem. Leg de worstjes erop met daarop weer een laag stamppot. Dek af met een deksel van bladerdeeg en druk de deegranden goed tegen elkaar.
  • 6 Plak langs de rand eventueel een rolletje bladerdeeg vast met water of druk dicht met een vork. Maak gaten in het midden van het deegdeksel en schuif daar als ‘schoorsteentje’ een rolletje aluminiumfolie in.
  • 7 Bestrijk het deegdeksel met ei en bak de pie in het midden van de oven in 20-25 minuten goudbruin.
  • 8 Neem de pie uit de vorm en snijd in dikke plakken.

bereidingstip

Vervang de rozemarijn in dit recept door tijm of 1 theelepel kaneelpoeder.. Maak een laagje van gebakken gerookte spekblokjes in plaats van merguezworstjes.

wijnadvies

Ga bij deze winterse pie voor een stevig glas rood. Zoals Sensas Cabernet Syrah, een Zuid-Franse blend met pit.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 895 kcal
vet 36 gram
verzadigd vet 16 gram
koolhydraten 110 gram
eiwit 25 gram