4 personen
eenvoudig
65 min.
bijgerecht
home recepten Rodekool met rode ui, kappertjes en kersenbier

Rodekool met rode ui, kappertjes en kersenbier

ingrediënten


65 min
4 personen
1 eetlepel balsamicoazijn

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olijfolie extra vergine

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels kappertjes

dit product is niet beschikbaar

1 flesje kersenbier

dit product is niet beschikbaar

600 gram rodekolen

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel bruine basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel boter

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de boter en fruit hierin de ui met de suiker circa 3 minuten.
  • 2 Voeg de kool toe en roerbak een paar minuten.
  • 3 Giet het bier er langzaam bij en breng aan de kook. Roer de kool goed door, voeg wat zout toe en stoof met het deksel op de pan op een lage stand in circa 50 minuten gaar.
  • 4 Breng de kool op smaak met zout en peper en schep over in een schaal. Schep de kappertjes, olijfolie en balsamicoazijn erdoor.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 140 kcal
vet 5 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 12 gram
eiwit 4 gram