4 personen
gemiddeld
110 min.
bijgerecht
home recepten Rodekool met appeltjes, rozijnen en sinaasappelschil

Rodekool met appeltjes, rozijnen en sinaasappelschil

ingrediënten


110 min
4 personen
1 sinaasappel

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepels rodewijnazijn
1 eetlepels balsamicoazijn
50 gram rozijnen

dit product is niet beschikbaar

100 gram gedroogde abrikozen

dit product is niet beschikbaar

100 gram gedroogde appels
2 eetlepels suiker

dit product is niet beschikbaar

4 kruidnagels

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram rodekool

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels vloeibaar bakproduct

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels boter

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de boter in een pan met dikke bodem en fruit de ui in circa 5 minuten zacht.
  • 2 Voeg de kool, de kruidnagels, zout en de suiker toe en giet er 300 ml water bij.
  • 3 Roer goed om en breng aan de kook. Laat op lage stand en met het deksel op de pan circa 1,5 uur stoven en roer af en toe om.
  • 4 Voeg de appeltjes, de rozijnen, de azijn en de sinaasappelrasp toe. Schep alles om en stoof nog 10 à 15 minuten verder.

bereidingstip

Lekker met hachee, gehaktballen, rollade en wildgerechten.

wijnadvies

Een gerecht met wat 'zoet'. Daarom ook een rode wijn die niet al te droog is. Yellow Tail Shiraz bijvoorbeeld. Of Danie de Wet Pinotage.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 260 kcal
vet 6 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 38 gram
eiwit 7 gram