4 personen
gemiddeld
35 min.
lunch, voorgerecht
home recepten Rodecurrysoep met garnalen

Rodecurrysoep met garnalen

ingrediënten


35 min
4 personen
1 handje koriander

dit product is niet beschikbaar

2 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

200 gram spinazie

dit product is niet beschikbaar

300 gram grote garnalen

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels Thaise vissaus
750 milliliter kippenbouillon

dit product is niet beschikbaar

1 blik kokosmelk

dit product is niet beschikbaar

400 gram tomatenblokjes

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 verse gember

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels Thaise rode currypasta

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de olie in een soeppan en bak hierin de currypasta, gember, knoflook en ui circa 3 minuten.
  • 2 Voeg de tomatenblokjes, kokosmelk en bouillon toe en laat circa 20 minuten sudderen op een lage stand.
  • 3 Voeg de vissaus en garnalen toe en kook deze circa 4 minuten mee.
  • 4 Laat de spinazie slinken in de pan en serveer de soep met de bosui en koriander.

wijnadvies

Eco Balance Chardonnay.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 350 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 10 gram
eiwit 18 gram