4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Rodebietensalade met rundertartaar en krieltjes

Rodebietensalade met rundertartaar en krieltjes

ingrediënten


20 min
4 personen
1 eetlepel honing

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel mosterd

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels rodewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

4 rundertartaar

dit product is niet beschikbaar

25 gram boter

dit product is niet beschikbaar

1 handje muntblaadje

dit product is niet beschikbaar

50 gram walnoten

dit product is niet beschikbaar

200 gram spinazie

dit product is niet beschikbaar

500 gram gekookte bieten

dit product is niet beschikbaar

700 gram krieltjes

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak hierin de krieltjes in circa 15 minuten gaar en goudbruin. Snijd intussen de bieten in partjes.
  • 2 Verdeel de spinazie over een schaal en leg de bietjes erop. Bestrooi met de walnoten en munt.
  • 3 Verhit de boter in een koekenpan en bak hierin de tartaartjes in circa 8 minuten rondom gaar. Klop intussen een dressing van de azijn, mosterd, honing en de rest van de olijfolie en schenk over de bietensalade.
  • 4 Serveer de bietensalade met de krieltjes en de tartaartjes.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 580 kcal
vet 31 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 43 gram
eiwit 30 gram