4 personen
gemiddeld
20 min.
lunch, voorgerecht
home recepten Rode-uientaartjes

Rode-uientaartjes

ingrediënten


20 min
4 personen
50 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

100 gram boter

dit product is niet beschikbaar

mespunt cayennepeper

dit product is niet beschikbaar

bloem

dit product is niet beschikbaar

200 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

200 gram harde geitenkaas

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels ketjap manis

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels sojasaus

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel balsamicoazijn

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel honing

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel bruine basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

5 rode uien

dit product is niet beschikbaar

25 gram boter

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

vershoudfolie

4 eenpersoons taartvormpjes

aluminiumfolie

  • 1 Begin met het deeg. Meng de bloem met cayennepeper in een kom. Voeg de boter toe en wrijf deze door de bloem tot een kruimelig mengsel.
  • 2 Roer de Parmezaanse kaas erdoor en voeg 3-4 eetlepels ijskoud water toe. Kneed een bal van het deeg, verpak in vershoudfolie en laat circa 30 minuten rusten in de koelkast.
  • 3 Verhit intussen de olijfolie en de boter. Voeg de uienringen en knoflook toe en stoof zachtjes circa 15 minuten met het deksel op de pan. Roer af en toe.
  • 4 Schep de basterdsuiker erdoor en laat de uien op een hoge stand zonder deksel op de pan karamelliseren. Voeg de balsamicoazijn en sojasaus toe en laat dit al roerend verdampen. Houd het uienmengsel apart.
  • 5 Verwarm de oven voor op 190°C. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad en bekleed de (ingevette) taartvormpjes ermee. Prik gaatjes in de deegbodems.
  • 6 Leg aluminiumfolie als een rolletje binnenin langs de deegrand zodat deze niet inzakt. Bak de bodems circa 10 minuten in de oven, verwijder de folie en bak nog 5-6 minuten.
  • 7 Neem de bodems uit de oven en laat iets afkoelen. Wip ze uit de vormpjes en zet ze op een bakplaat.
  • 8 Strooi de helft van de geitenkaas over de deegbodems, verdeel het uienmengsel erover en bestrooi met de rest van de geitenkaas. Bak nog 4-5 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is. Bestrooi de taartjes met de peterselie.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 750 kcal
vet 51 gram
verzadigd vet 30 gram
koolhydraten 45 gram
eiwit 24 gram
Terugroepactie | Campina echte slagroom 250gr