- 1 Verwijder de onderkant en het buitenste blad van de stengel citroengras. Druk voor de curry de stengel citroengras plat, snijd in kleine stukjes en maal in een keukenmachine met de steeltjes van de koriander en alle overige ingrediënten voor de curry tot een dikke pasta. Voeg eventueel een scheutje kokosmelk toe.
- 2 Verhit de olie in een wok en bak hierin de currypasta al roerend circa 3 minuten.
- 3 Voeg de kokosmelk en 100 ml water toe, roer goed door en laat circa 20 minuten pruttelen totdat het een romige currysaus is. Proef de saus en breng op smaak met zout en peper.
- 4 Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de garnalen en sperziebonen toe aan de currysaus en kook in circa 8 minuten gaar.
- 5 Serveer de curry met de noedels. Garneer met de bosui, korianderblaadjes en partjes limoen.
bereidingstip
Zoveel curry’s, zoveel verschillende samenstellingen. Deze rode curry bevat allerlei populaire ingrediënten uit de Thaise keuken. Zoals de zelfgemaakte currypasta met citroengras, koriander en vissaus. De kleur komt van de tomatenpuree en rode peper en gember geven pit. Aangevuld met kokosmelk, noedels en partjes limoen wordt het helemaal een Thais feestje op je bord.. Voorgegaarde (roze) garnalen hoef je alleen nog maar even op te warmen in de curry, anders worden ze taai.
wijnadvies
Riesling uit de Franse Elzas van Arthur Metz of uit de Duitse Moezel van Lizard.