- 1 Snipper de ui. Klop een dressing van de olie, azijn, honing, ui en 1 el water en breng op smaak met zout en peper.
- 2 Boen de appel schoon, snijd in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de kwarten in plakjes. Snijd de bieten in halve plakjes.
- 3 Meng de appel en biet met de dressing op een platte serveerschaal. Verkruimel de feta erboven en bestrooi met de elitehaver.
bereidingstip
Je kunt de feta vervangen door zachte geitenkaas en lekker met rucola of veldsla.. Schil de biet met een dunschiller of mesje. Je handen kunnen verkleuren, dus handschoenen zijn handig! Spoel af onder koud water om eventueel zand te verwijderen.. <h4>Variatietips:</h4> • Gebruik geitenkaas in plaats van feta.</br> • Voeg wat sinaasappelpartjes toe voor een frisse, zoete en kleurrijke twist.</br> • Maak een andere dressing op basis van mosterd en ahornsiroop of citroensap en honing.. <h4>Welke kruiden bij rodebietensalade?</h4> Kruiden zoals dille, peterselie, munt, tijm en komijn passen perfect bij een salade met rode biet.. <h4>Kun je rode biet rauw eten?</h4> Ja, je kunt rode biet rauw eten, en het is zelfs supergezond! Rauw behoudt de biet alle voedingsstoffen die deels verloren kunnen gaan bij het koken of roosteren.