4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Robuuste boerenkaasfondue

Robuuste boerenkaasfondue

ingrediënten


20 min
4 personen
grof bruinbrood

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel mosterd

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels maizena

dit product is niet beschikbaar

800 gram belegen boerenkaas

dit product is niet beschikbaar

400 milliliter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Wrijf de binnenkant van de fonduepan in met de knoflook.
  • 2 Breng de groentebouillon aan de kook. Roer de geraspte (boeren)kaas in gedeelten en op een lage stand door tot alle kaas is gesmolten.
  • 3 Roer de aangelengde maizena en de mosterd door het kaasmengsel. Kook zachtjes 2-3 minuten tot de fondue gebonden is.
  • 4 Serveer de kaasfondue in de pan op een rechaud op tafel. Lekker met grof bruinbrood.

bereidingstip

Bouillon is een goede basis voor elke kaasfondue. Maar er is veel meer mogelijk, zoals droge witte wijn (met eventueel een scheutje kirsch of jenever), bier, volle melk, appelsap of (witte) druivensap. Iedere vloeistof geeft zijn eigen karakter aan je gerecht.. Blijf goed roeren terwijl de kaas smelt, om te voorkomen dat deze een klont gaat vormen.. Zorg dat de fondue warm blijft en gebruik een rechaud/theelichtje.. Natuurlijk gebruik je brood om te dippen, maar er is veel meer mogelijk. Leef je uit met stukjes groente als wortel, komkom­mer, bloemkool en tomaat. Denk ook eens aan (geblancheerde) paddenstoelen, een aanrader! En sluit af met partjes peer of druiven.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.

wijnadvies

J. Meyer Pinot Blanc, Green Grüner Veltliner of Nava Rueda passen prima bij dit recept.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram