- 1 Meng de afgekoelde risotto met de kazen en oregano en breng op smaak met peper en nootmuskaat. Draai met natte handen 6-8 balletjes van het rijstmengsel.
- 2 Haal ze eerst door het ei en daarna door het paneermeel. Herhaal dit eventueel voor een dikker korstje. Laat circa 30 minuten afgedekt opstijven in de koelkast.
- 3 Verhit de olie en bak hierin de risottoballetjes om en om in circa 10 minuten goudbruin. Lekker met een tomatensalade met basilicum.
bereidingstip
Deze risottoballetjes heten in het Italiaans ‘arancini’ en zijn handig om een restje risotto op te maken. Ze worden nog lekkerder wanneer je ze vult met een extra stukje (blauwe) kaas of mozzarella. Zo’n balletje is ook ideaal als hapje. Vries ze na het paneren eventueel in. Alleen nog even afbakken en je hebt altijd wat in huis voor bij de borrel.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.