4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Risotto met zomergroenten

Risotto met zomergroenten

ingrediënten


30 min
4 personen
2 eetlepels bieslook

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels peterselie

dit product is niet beschikbaar

200 gram feta

dit product is niet beschikbaar

250 gram diepvriestuinbonen

dit product is niet beschikbaar

250 gram tuinbonen

dit product is niet beschikbaar

200 gram sugarsnaps

dit product is niet beschikbaar

250 gram bospenen

dit product is niet beschikbaar

360 gram risottorijst

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

800 milliliter kruidenbouillon van tablet
800 milliliter groentebouillon van tablet

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Breng de bouillon aan de kook. Verhit 2 eetlepels olijfolie en bak de risottorijst hierin tot de korrels glanzen.
  • 2 Voeg de bouillon in gedeelten bij de rijst en voeg pas nieuwe bouillon toe als de vorige hoeveelheid door de rijst is opgenomen.
  • 3 Kook intussen de bospeen, de sugarsnaps en de tuinbonen met zout in 5-8 minuten beetgaar.
  • 4 Giet de groenten af en houd ze warm onder aluminiumfolie.
  • 5 Schep de rest van de olie door de risotto.
  • 6 Serveer de rijst op warme borden met de groenten eromheen. Bestrooi het gerecht met peper, de feta en de peterselie of de bieslook.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 620 kcal
vet 23 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 81 gram
eiwit 19 gram
Terugroepactie | Campina echte slagroom 250gr