- 1 Verhit de olijfolie in een pan met dikke bodem en fruit hierin de knoflook en de lente-uitjes glazig.
- 2 Doe de rijst erbij, schep een paar keer om zodat de rijst er mooi glanzend uitziet en voeg er de wijn eraan toe.
- 3 Giet er zodra de wijn door de rijst is opgenomen een beetje hete bouillon toe en roer tot de rijst al het vocht heeft opgenomen. Voeg steeds weer wat bouillon toe en blijf roeren tot de rijst na circa 25 minuten gaar is. De risotto is goed als de rijst nog vochtig is en de korrels nog stevig maar wel gaar zijn.
- 4 Voeg er zo'n 10 minuten voor het einde van de bereidingstijd de stukjes kabeljauw aan toe. Werk de garnaaltjes er vlak voor het opdienen door.
bereidingstip
Voeg, voor de kleur, vijf minuten voor het serveren nog een in stukjes gesneden courgette aan toe. Garneer met peterselie en strooi er eventueel wat Parmezaanse kaas over.