- 1 Verwarm de olijfolie in een ruime pan met dikke bodem. Fruit de ui op een lage warmtebron lichtbruin en voeg de knoflook en tijm toe. Bak deze al roerende een paar minuten mee.
- 2 Voeg de rijst toe en roer goed om. Voeg een beetje hete bouillon toe en roer tot de rijst al het vocht heeft opgenomen. Voeg steeds weer wat bouillon toe en blijf roeren tot de rijst na circa 20 minuten gaar is.
- 3 Roer 5 minuten voor die tijd de doperwten door de risotto en op het laatst de spinazie. De risotto is goed als de rijst nog vochtig is en de korrels nog stevig maar wel gaar zijn.
- 4 Roer vlak voor het serveren de boter erdoor en bestrooi met peper. Serveer het gerecht met de Parmezaanse kaas.
bereidingstip
Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.
wijnadvies
Spinazie wil nog wel eens een lastpak zijn met wijn - en in deze gerechten eist hij toch echt de hoofdrol op. Een goede wijnkeuze die ook de andere de andere ingrediënten flatteert doet u met wit uit Sicilië of chardonnay uit de nieuwe wereld. Ook een merlot rosé is een goede keuze. Liefhebbers van rood kunnen de wijn-spijscombinatie aangaan met Italiaanse Valpolicella, Kaapse rode of Beaujolais.