4 personen
gemiddeld
35 min.
hoofdgerecht
home recepten Risotto met spinazie en basilicum

Risotto met spinazie en basilicum

ingrediënten


35 min
4 personen
100 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

4 biefstukken

dit product is niet beschikbaar

50 gram pijnboompitten

dit product is niet beschikbaar

300 gram risottorijst

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

150 gram spinazie

dit product is niet beschikbaar

basilicumblaadje

dit product is niet beschikbaar

15 gram basilicumblaadjes

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 groentebouillonblokje

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

aluminiumfolie

  • 1 Breng 750 ml water aan de kook. Giet 200 ml gekookt water in een blender of maatbeker.
  • 2 Verkruimel het bouillonblokje erboven en voeg de knoflook, basilicum en de helft van de spinazie toe. Pureer met de blender of staafmixer glad. Roer de rest van het gekookte water erdoor.
  • 3 Verhit 1 eetlepel olijfolie in een ruime pan en fruit hierin de ui circa 2 minuten. Bak de rijst mee tot deze glanst en glazig ziet.
  • 4 Voeg 1 soeplepel van de bouillon toe en roer totdat deze is opgenomen door de rijst. Herhaal dit totdat de risottorijst na circa 20 minuten gaar en romig is.
  • 5 Rooster intussen de pijnboompitten in een droge, hete koekenpan. Bestrooi de biefstukken met zout en peper.
  • 6 Verhit de helft van de boter in een koekenpan en bak hierin de biefstukken circa 1,5 minuut. Voeg de rest van de boter toe en bak de andere kant ook 1,5 minuut.
  • 7 Laat het vlees 3-4 minuten rusten onder aluminiumfolie. Verhit intussen de rest van de olijfolie en laat hierin de rest van de spinazie slinken.
  • 8 Roer deze spinazie door de risotto met de helft van de Parmezaanse kaas. Verdeel de risotto over warme borden en leg de biefstuk, in plakken gesneden, erop.
  • 9 Bestrooi met de pijnboompitten en de rest van de kaas en wat basilicumblaadjes.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 705 kcal
vet 31 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 63 gram
eiwit 43 gram