- 1 Verhit 3 eetlepels olie in een pan met dikke bodem en fruit hierin de ui circa 5 minuten.
- 2 Voeg de rijst toe en roerbak kort. Giet wat bouillon erbij en blijf roeren tot de rijst de bouillon heeft opgenomen.
- 3 Giet dan weer wat bouillon erbij en herhaal dit al roerend circa 20 minuten tot alle bouillon op is.
- 4 Verhit de rest van de olie in een andere pan en roerbak de snijbonen.
- 5 Bak de knoflook en citroenrasp mee tot ze lichtbruin kleuren.
- 6 Voeg de peterselie toe en breng de snijbonen op smaak met zout, peper en eventueel een paar druppels citroensap.
- 7 Roer de boter en kaas door de risotto en breng verder op smaak met peper.
- 8 Serveer de risotto in warme kommen of borden en schep er wat snijbonen op.
bereidingstip
Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.