- 1 Laat de gedroogde paddenstoelen weken in een beetje kokend water.
- 2 Verhit 2 eetlepels olie in een zware pan met dikke bodem en fruit hierin de sjalotjes op een lage stand tot ze zacht zijn.
- 3 Neem de paddenstoelen uit het weekwater en hak ze fijn. Bewaar het weekwater. Voeg de geweekte paddenstoelen en pompoenblokjes toe aan de sjalot en bak een paar minuten op middelhoge stand.
- 4 Voeg de rijst toe en schep deze om totdat alle korrels glanzen. Giet de wijn en een deel van de bouillon erbij.
- 5 Blijf roeren tot het meeste vocht is opgenomen door de rijst en voeg dan weer wat bouillon toe. Herhaal dit en blijf goed roeren tot de risotto na 15-20 minuten beetgaar is.
- 6 Schakel de warmtebron uit en roer de mascarpone en de helft van de Parmezaanse kaas door de risotto. Leg het deksel op de pan en laat rusten.
- 7 Verhit de rest van de olie in een koekenpan en frituur hierin de takjes tijm circa 1/2 minuut.
- 8 Schep de risotto om en verdeel over diepe borden. Leg op elk bord een takje tijm en bestrooi met wat peper.
bereidingstip
Kun je geen gedroogde paddenstoelen vinden? Gebruik dan verse en maak de bouillon iets krachtiger.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.
wijnadvies
Terrazzano Verdicchio dei Castelli di Jesi of Pirovano Pinot Grigio.