4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Risotto met groene asperges, ham en ei

Risotto met groene asperges, ham en ei

ingrediënten


bestellen
30 min
4 personen
2 eetlepels verse dille

dit product is niet beschikbaar

500 gram groene asperges
3 eetlepels olijfolie

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 4.49
1 ui

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.39
300 gram risottorijst

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 2.59
100 milliliter droge witte wijn

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 4.89
500 milliliter kippenbouillon

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 3.70
1 eetlepel olie

dit product is niet beschikbaar, kies hieronder een alternatief

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 6.55

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 9.99

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 4.95
150 gram beenhammen

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 5.58
1 eetlepel boter

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.79
25 gram Parmezaanse kaas

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 2.79
4 eieren

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 5.58
4 eieren

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 5.58
2 eetlepels verse kervel

dit product is niet beschikbaar, kies hieronder een alternatief

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.35

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 0.95

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.07

  • 1 Verhit de olie in een pan met dikke bodem en fruit hierin de ui circa 5 minuten.
  • 2 Voeg de rijst toe en roerbak kort. Blus af met de wijn en breng aan de kook.
  • 3 Giet wat bouillon erbij en blijf roeren tot de rijst de bouillon heeft opgenomen.
  • 4 Giet dan weer wat bouillon erbij en herhaal dit al roerend circa 20 minuten tot alle bouillon op is.
  • 5 Snijd de onderkant van de asperges en bestrijk de asperges met olie.
  • 6 Gril de asperges in een grillpan om en om in een paar minuten lichtbruin. Houd ze even warm onder een bord.
  • 7 Roer de ham, de boter en de kaas door de risotto en breng op smaak met peper.
  • 8 Serveer de risotto op warme borden. Leg er enkele gegrilde asperges en 1 ei bovenop. Bestrooi met wat groene kruiden.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 575 kcal
vet 22 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 66 gram
eiwit 23 gram