4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Risotto met gerookte kip en paddenstoelen

Risotto met gerookte kip en paddenstoelen

ingrediënten


30 min
4 personen
75 gram rucola

dit product is niet beschikbaar

75 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

2 gerookte kipfilets

dit product is niet beschikbaar

125 gram mascarpone

dit product is niet beschikbaar

750 milliliter paddenstoelenbouillon

dit product is niet beschikbaar

300 gram risottorijst

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels gedroogde tijm

dit product is niet beschikbaar

200 gram gemengde paddenstoelen

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels balsamicoazijn

dit product is niet beschikbaar

2 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit 1 eetlepel olijfolie in een hapjespan en fruit de sjalot circa 2 minuten. Blus af met 1 eetlepel balsamicoazijn. Voeg de paddenstoelen en tijm toe en bak circa 5 minuten mee. Schep de risottorijst erdoor en bak 2 minuten, tot de korrels glazig zijn.
  • 2 Voeg een scheut bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg weer een scheut toe en ga zo circa 20 minuten door, tot de rijst beetgaar is.
  • 3 Schep de mascarpone, kip en de helft van de kaas door de risotto en warm 1 minuut door. Breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Meng de rucola met de overige olijfolie en balsamico. Verdeel de risotto over diepe borden. Garneer met een pluk rucola en bestrooi met de overige kaas.

bereidingstip

Serveer een frisse salade bij de risotto met gerookte kip en paddenstoelen als tegenhanger voor de romigheid van het gerecht.. Bestrooi de risotto met tijmblaadjes.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 660 kcal
vet 27 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 65 gram
eiwit 37 gram