- 1 Verhit 1 eetlepel olijfolie in een hapjespan en fruit de sjalot circa 2 minuten. Blus af met 1 eetlepel balsamicoazijn. Voeg de paddenstoelen en tijm toe en bak circa 5 minuten mee. Schep de risottorijst erdoor en bak 2 minuten, tot de korrels glazig zijn.
- 2 Voeg een scheut bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg weer een scheut toe en ga zo circa 20 minuten door, tot de rijst beetgaar is.
- 3 Schep de mascarpone, kip en de helft van de kaas door de risotto en warm 1 minuut door. Breng op smaak met zout en peper.
- 4 Meng de rucola met de overige olijfolie en balsamico. Verdeel de risotto over diepe borden. Garneer met een pluk rucola en bestrooi met de overige kaas.
bereidingstip
Serveer een frisse salade bij de risotto met gerookte kip en paddenstoelen als tegenhanger voor de romigheid van het gerecht.. Bestrooi de risotto met tijmblaadjes.