4 personen
gemiddeld
40 min.
hoofdgerecht
home recepten Risi e bisi met ontbijtspek

Risi e bisi met ontbijtspek

ingrediënten


40 min
4 personen
2 eetlepels boter

dit product is niet beschikbaar

1 handje peterselie

dit product is niet beschikbaar

1 handje Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

citroen

dit product is niet beschikbaar

300 gram doperwten

dit product is niet beschikbaar

1 liter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

350 gram risottorijst

dit product is niet beschikbaar

125 gram ontbijtspek

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de olijfolie in een koekenpan met dikke bodem en fruit hierin de sjalotten en knoflook circa 2 minuten.
  • 2 Snijd het spek in reepjes. Voeg de helft van de spekreepjes toe aan de sjalot en knoflook en bak deze knapperig. Voeg de risottorijst toe en bak deze in 2 minuten glazig.
  • 3 Schenk een flinke soeplepel bouillon in de pan. Roer de rijst door tot de bouillon is ingekookt. Voeg vervolgens de doperwten, citroenrasp en -sap toe aan de rijst. Blijf lepel voor lepel bouillon toevoegen.
  • 4 Bak intussen de rest van het spek knapperig in een andere koekenpan.
  • 5 Neem de pan van de warmtebron zodra de rijst gaar is en roer de Parmezaanse kaas, peterselie en boter erdoor. Serveer met de gebakken spekreepjes.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 625 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 81 gram
eiwit 16 gram
Terugroepactie | Campina echte slagroom 250gr