4 personen
gemiddeld
35 min.
hoofdgerecht
home recepten Risi e bisi

Risi e bisi

ingrediënten


35 min
4 personen
75 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels verse peterselie

dit product is niet beschikbaar

400 gram risottorijst

dit product is niet beschikbaar

1 liter vleesbouillon

dit product is niet beschikbaar

1 liter kippenbouillon

dit product is niet beschikbaar

400 gram diepvriesdoperwten

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

100 gram bacon

dit product is niet beschikbaar

100 gram pancetta

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Bak de uien en pancetta in de helft van de boter.
  • 2 Kook de doperwten 5 minuten in 250 ml bouillon. Giet af, vang de bouillon op en voeg toe aan de rest van de bouillon. Houd de doperwten apart.
  • 3 Voeg de rijst toe aan de ui en pancetta en verwarm al omscheppend tot de rijstkorrels glanzen.
  • 4 Voeg een scheutje bouillon toe en giet, telkens als de bouillon is opgenomen, een scheutje bouillon erbij. Laat de rijst zo al roerend in circa 20 minuten beetgaar worden.
  • 5 Voeg de laatste 5 minuten de doperwten toe aan de rijst.
  • 6 Breng op smaak met zout en peper en meng de rest van de boter, peterselie en Parmezaanse kaas erdoor.
  • 7 Laat de risi e bisi met het deksel op de pan nog circa 2 minuten staan voor het serveren zodat het gerecht dik vloeibaar is.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 725 kcal
vet 29 gram
verzadigd vet 16 gram
koolhydraten 88 gram
eiwit 23 gram