4 personen
eenvoudig
15 min.
hoofdgerecht
home recepten Rijstschotel met kabeljauw en asperges

Rijstschotel met kabeljauw en asperges

ingrediënten


15 min
4 personen
bosje bieslook

dit product is niet beschikbaar

4 kabeljauwfilets

dit product is niet beschikbaar

200 gram diepvriesdoperwten

dit product is niet beschikbaar

200 gram doperwten

dit product is niet beschikbaar

400 gram witte asperges

dit product is niet beschikbaar

650 milliliter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

650 milliliter visbouillon

dit product is niet beschikbaar

250 gram basmatirijst

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ovenschaal

aluminiumfolie

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Verdeel de ui en knoflook over de ovenschaal en bak 5 minuten in de oven. Schep tussendoor om en bak tot de uien kleur krijgen. Blancheer de asperges circa 4 minuten in kokend water.
  • 2 Voeg de boter, rijst en bouillon toe aan de ovenschaal en dek af met aluminiumfolie. Bak 10 minuten in de oven. Schep door en bak circa 5 minuten verder, tot de rijst bijna gaar is. Voeg de asperges en doperwten toe en schep een paar keer om.
  • 3 Leg de kabeljauw erop, dek weer af en bak 5 minuten. Check of de vis bijna gaar is en bak onafgedekt nog 3-5 minuten verder. Bestrooi met de bieslook.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 495 kcal
vet 12 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 61 gram
eiwit 33 gram