4 personen
gemiddeld
25 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
home recepten Rijstpudding met kersen en cranberry's

Rijstpudding met kersen en cranberry's

ingrediënten


25 min
4 personen
kerstchocolaatje

dit product is niet beschikbaar

gekleurde marsepein
1 eetlepel maizena

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel aardappelzetmeel

dit product is niet beschikbaar

350 gram kersen

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels kirsch
2 eetlepels bessenjenever

dit product is niet beschikbaar

75 gram rozijnen

dit product is niet beschikbaar

75 gram gedroogde cranberry's

dit product is niet beschikbaar

25 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

125 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels amandellikeur
100 gram dessertrijst

dit product is niet beschikbaar

2 zakjes vanillesuiker

dit product is niet beschikbaar

500 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

4 blaadjes gelatine

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

puddingvorm

uitsteekvormpje

  • 1 Wel de cranberry’s in de bessenjenever.
  • 2 Maak de randen van de pudding in de vorm een beetje los met een mesje of door te duwen met je vingers. Schud de pudding een beetje en keer om op een schaal.
  • 3 Verwarm de kersen met sap. Voeg de cranberry’s met bessenjenever toe en bind de saus met aangelengd aardappelzetmeel. Schep de warme saus over de pudding.
  • 4 Steek sterren uit de marsepein. Garneer de rijstpudding met marsepeinen sterren of kerstchocolaatjes.

bereidingstip

Vervang de dessertrijst in dit recept eventueel door risottorijst.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 495 kcal
vet 18 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 70 gram
eiwit 10 gram