4 personen
eenvoudig
20 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
home recepten Rijstebrij met rozijnensaus

Rijstebrij met rozijnensaus

ingrediënten


20 min
4 personen
100 gram rozijnen

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

100 gram bruine basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

200 gram risottorijst

dit product is niet beschikbaar

200 gram dessertrijst

dit product is niet beschikbaar

1 liter melk

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Breng de melk met de rijst en een snuf zout aan de kook en roer goed door. Laat de rijst op een lage stand onder af en toe roeren in 15-20 minuten zachtjes koken.
  • 2 Smelt de boter in een steelpan en roer de suiker en kaneelpoeder erdoor tot de suiker is gesmolten. Schep de rozijnen erdoor en verwarm even mee.
  • 3 Schep de warme rijstebrij in kommen en lepel er wat rozijnensaus over.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 560 kcal
vet 14 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 95 gram
eiwit 13 gram