- 1 Verhit de olie en fruit hierin de ui. Voeg de citroenrasp en de rijst toe en roerbak tot de rijstkorrels glanzen.
- 2 Verwarm de bouillon en voeg deze al roerende in gedeelten bij de rijst tot steeds alle vocht is opgenomen en de rijst beetgaar is (20-25 minuten).
- 3 Roer dan de kaas, boter en zout en peper erdoor. Laat de rijst afkoelen.
- 4 Vorm van 2 eetlepels rijst een bal. Druk hierin een kuiltje en leg er een blokje mozzarella in.
- 5 Druk de rijst om de kaas en vorm ronde ballen. Zet ze tot gebruik in de koelkast. (Dit kan allemaal een dag van tevoren).
- 6 Verhit de frituurolie tot maximaal 180°C. Klop in een diep bord de eieren los en strooi paneermeel in een ander diep bord.
- 7 Rol de rijstballetjes eerst door ei en daarna door paneermeel. Bak ze per 3-4 stuks in 4-5 minuten goudbruin.
- 8 Schep ze uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken. (Houd ze eventueel tot serveren warm in een oven van 150°C). Serveer ze op rucola.
bereidingstip
Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.
wijnadvies
Pittig en fris wit van Villa Mondi Soave of Terrazzano Verdicchio. Ook Montalto Pinot Grigio is lekker. Met een Gamma Sauvignon Blanc 'drink' je wat meer naar de rucola toe.