4 personen
uitdagend
40 min.
voorgerecht
home recepten Rijst-mozzarellaballetjes met rucola

Rijst-mozzarellaballetjes met rucola

ingrediënten


40 min
4 personen
75 gram rucola

dit product is niet beschikbaar

100 gram paneermeel

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

frituurolie

dit product is niet beschikbaar

100 gram mozzarella

dit product is niet beschikbaar

25 gram boter

dit product is niet beschikbaar

50 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

1 liter kruidenbouillon van tablet
1 liter groentebouillon van tablet

dit product is niet beschikbaar

400 gram risottorijst

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels citroenrasp

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de olie en fruit hierin de ui. Voeg de citroenrasp en de rijst toe en roerbak tot de rijstkorrels glanzen.
  • 2 Verwarm de bouillon en voeg deze al roerende in gedeelten bij de rijst tot steeds alle vocht is opgenomen en de rijst beetgaar is (20-25 minuten).
  • 3 Roer dan de kaas, boter en zout en peper erdoor. Laat de rijst afkoelen.
  • 4 Vorm van 2 eetlepels rijst een bal. Druk hierin een kuiltje en leg er een blokje mozzarella in.
  • 5 Druk de rijst om de kaas en vorm ronde ballen. Zet ze tot gebruik in de koelkast. (Dit kan allemaal een dag van tevoren).
  • 6 Verhit de frituurolie tot maximaal 180°C. Klop in een diep bord de eieren los en strooi paneermeel in een ander diep bord.
  • 7 Rol de rijstballetjes eerst door ei en daarna door paneermeel. Bak ze per 3-4 stuks in 4-5 minuten goudbruin.
  • 8 Schep ze uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken. (Houd ze eventueel tot serveren warm in een oven van 150°C). Serveer ze op rucola.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.

wijnadvies

Pittig en fris wit van Villa Mondi Soave of Terrazzano Verdicchio. Ook Montalto Pinot Grigio is lekker. Met een Gamma Sauvignon Blanc 'drink' je wat meer naar de rucola toe.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 580 kcal
vet 27 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 66 gram
eiwit 17 gram